חדשות מאגף שוק ההון ביטוח וחיסכון >> ‎הוצאות ישירות בשל ביצוע עסקאות  

חוזר שמספרו 2012-9-4 - תיקון

 

 

FacebookTwitterLinkedinWhatsapp
דורית סלינגרדורית סלינגר

דורית סלינגר 09/04/2014

חוזר הוצאות ישירות בשל ביצוע עסקאות שמספרו 2012-9-4 - תיקון
 

מתוקף סמכותי לפי תקנות 3(2)(5)(ב) ו- 2(8) לתקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל)(הוצאות ישירות בשל ביצוע עסקאות), התשס"ח-2008 (להלן – התקנות), להלן הוראותיי:

כללי
ביום 1 באפריל 2014 נכנסו לתוקף תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (הוצאות ישירות בשל ביצוע עסקאות) (תיקון מס' 2), התשע"ד-2014 (להלן – תיקון לתקנות). במסגרת התיקון לתקנות הותרה הוצאה בעד השקעה של קופת גמל בתעודות סל בישראל לפי מדדים שעליהם יורה הממונה על שוק ההון ובתנאים שיורה, ובלבד שמנפיק התעודה אינו צד קשור לחברה המנהלת של קופת הגמל (תקנה 3(2)(5)(ב) לתקנות). מטרתו של חוזר זה היא לתקן את חוזר גופים מוסדיים מס' 2012-9-4 בעניין הוצאות ישירות בשל ביצוע עסקאות, מיום 29 בפברואר 2012 (להלן - החוזר) ולקבוע באילו מדדים ותנאים תותר ההוצאה כאמור. קביעה זו נועדה להסיר חסמים בתחומים או בענפים שבהם אין עדיין לגופים המוסדיים מומחיות מספקת, כמו במדדי מניות של חברות בינוניות וקטנות וענפי פעילות ייחודיים. הממונה על שוק ההון יבחן את רשימת המדדים ואת התנאים אחת לתקופה בהתאם להתפתחויות בשוק ההון ובקרב הגופים המוסדיים.

בנוסף, בסעיף 3 לחוזר נקבע שגוף מוסדי רשאי לגבות מנכסי קופת גמל או מכספים העומדים כנגד התחייבויות תלויות תשואה, לפי העניין, הוצאה המשולמת על ידו בעד ניהולה של תביעה או תובענה שהגיש הגוף המוסדי ובלבד ששיעור הגבייה לא יעלה על 80 אחוזים מסך ההוצאה ששילם הגוף המוסדי. היות ובמסגרת התיקון לתקנות נקבע באופן מפורש השיעור המרבי אותו ניתן לגבות כהוצאה, מתייתר הצורך בקביעת השיעור בחוזר ולכן מוצע לבטלו.

תיקון לחוזר
בסעיף 2 לחוזר, במקום הפסקה המתחילה במלים "גוף מוסדי יהיה רשאי לגבות" והמסתיימת במלים "בתקנה 1 לתקנות הוצאות ישירות", יבוא:
"גוף מוסדי יהיה רשאי לגבות מנכסי קופת גמל שבניהולו או מכספים העומדים כנגד התחייבויות תלויות תשואה את עמלת הניהול שגובה מנפיק תעודת סל, כפי שזו פורסמה על ידי מנפיק התעודה בדוח שפורסם בגין החודש הרלבנטי, ובלבד שהתקיימו התנאים הקבועים בפסקה (5)(ב) להגדרת "עמלת ניהול חיצוני" בתקנה 3 לתקנות והתנאים הבאים:
 1.השיעור אותו ניתן לגבות מנכסי קופת גמל או מכספים העומדים כנגד התחייבויות תלויות תשואה, לפי העניין, בעד תעודת סל לא יעלה על 0.1 אחוז מהשווי ההוגן של התעודה, בהתאם לשיטת חישוב העמלות המפורטת בכל תעודה.
2.המדד שתעודת הסל עוקבת אחריו אינו נמנה על אחד מהמדדים הבאים:
א. מדד ת"א 25;
ב. מדד ת"א 100;
ג. מדד של איגרות חוב לרבות איגרות חוב להמרה;
ד. מדד שלפחות 75 אחוזים ממשקל ניירות הערך שמרכיבים אותו הם ניירות ערך של בנקים, מבטחים או תאגידים הנמנים על פי סיווג הבורסה בענף שירותים פיננסיים.
ה. מדד שכולל פחות מחמש עשרה חברות.
ו.משקל ניירות הערך של החברות במדד שאינם כלולים במדד ת"א 25, נמוך מחמישים אחוזים.
יובהר כי בחינת המדדים לפי סעיפים 2(ד) ו-2(ו) לעיל תתבצע במועד עדכון המדד הרלבנטי וניתן יהיה להמשיך ולגבות את עמלת הניהול עד למועד עדכון המדד הבא, גם אם במהלך התקופה שבין מועדי העדכון, השתנה. משקל ניירות הערך כך שאינו ממלא אחר אחד מן התנאים המפורטים בסעיפים כאמור."

ב. בסעיף 3(ב) לחוזר, המילים "הגבייה לא תעלה על 80 אחוזים מסך ההוצאה ששילם הגוף המוסדי" – יימחקו.

תחולה
הוראות חוזר זה חלות על כל הגופים המוסדיים בישראל, למעט מבטחים ביחס להתחייבויות שאינן תלויות תשואה.

תחילה והוראת מעבר
תחילתן של הוראות חוזר זה ביום 1 במאי 2014 ואולם בשנת 2014 גוף מוסדי יהיה רשאי לגבות הוצאות מנכסי קופת גמל או מכספים העומדים כנגד התחייבויות תלויות תשואה, לפי העניין, גם בעד השקעה בתעודות סל העוקבות אחרי מדדים הנמנים בסעיף 2(א)(2) לחוזר ובלבד שהתעודות נרכשו לפני 1 באפריל 2014.

        


דורית סלינגר

הממונה על שוק ההון ביטוח וחסכון






הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.