יו"ר הוועדה לביטוח בריאות וסיעוד בלשכת סוכני הביטוח » כל מה שחדש בביטוח חילוץ 

כל מה שאתם רוצים לדעת על חילוץ מההיבט הביטוחי

 

 

FacebookTwitterLinkedinWhatsapp

יואל זיו 22/06/2015


ביטוח נסיעות לחו”ל כולל מתן החזר כספי לטיפולים רפואיים בישראל ובחו”ל, ניתוחים, והטסה חזרה לישראל – אך ברוב המקרים לא כולל איתור וחילוץ, כיסוי שיש לרכוש בנפרד. רעש האדמה בנפאל הוא עדות מצמררת לנחיצותו של כיסוי נוסף לחילוץ. מאז ההודעה על אסון הטבע, חברות הביטוח הקימו מוקדי חמ"ל שתפקידם לחפש ולאתר את המבוטחים בכל האמצעים העומדים לרשותם. מי שלא רכש פוליסה מתאימה, לא תהיה חברת ביטוח שתחפש אחריו.


ברכישת הפוליסה עדכן את סוכן הביטוח באם בכוונתך לבצע ספורט אקסטרים במהלך הטיול. כך למשל: רפטינג, סקי, בנג’י, צלילה, טרק, טיול ג’יפים, טיפוס הרים ועוד. אם תרמילאי עשה פעילות אקסטרים מבלי שהפוליסה הביטוחית, שרכש תכלול אותן – חברת הביטוח לא תממן את העלויות הכרוכות בחילוצו ובטיפול הרפואי, במידה והוא יזדקק לכך.

חשוב שתרמילאים שרוכשים ביטוח נסיעות לחו”ל, ידאגו שכל ימי הטיול יהיו מכוסים בפוליסה. ישנן חברות ביטוח שלא מכסות טיול מעבר ל־120 יום, לכן על התרמילאי להיות בקשר עם סוכן הביטוח שלו, ובמידה והוא מבקש להאריך את השהות, עליו לעדכן את הפוליסה בהתאם.

עלות חילוץ של מי שנקלע לאסון טבע או לבעיה רפואית, ולא רכש פוליסה מתאימה נע בשיעור של בין עשרות למאות אלפי שקלים.

ביטוח נסיעות לחו"ל סטנדרטי כולל מתן שירותים ל: אשפוז, הטסה לישראל, כבודה של הנוסע, וביטול הטיסות (לפני מועדן) מסיבות רפואיות.

מי רוכש כיסוי נפרד לחילוץ ופינוי? הכיסוי נרכש לרוב על ידי תרמילאים שנוסעים למדינות עולם שלישי, ועל ידי נוסעים שמתכוונים לבצע ספורט אקסטרים (סקי, טרק, טיול ג’יפים, בנג’י, צלילה וכו’).

כאשר רוכשים פוליסה חשוב לבדוק מה תקרת הכיסוי הביטוחי. הכיסוי הממוצע לביטוח נסיעות לחו”ל נעמד בסכום של 1.5-2.5 מיליון שקל, סכום שמכסה את כלל הניתוחים שהמבוטח יאלץ לבצע, את הטיסה שלו חזרה לארץ וכל טיפול רפואי אחר אליו יזדקק. מומלץ לא לרכוש פוליסה שמציעה כיסוי מתחת ל־1.5 מיליון שקל.

לאחר שהמבוטח אושפז בבית חולים בחו”ל, וברגע שמצבו הרפואי מאפשר זאת – חברת הביטוח תפנה את המבוטח חזרה לישראל. אין צורך לבדוק זאת מראש מול סוכן הביטוח, זהו נוהל שגור בקרב החברות. הטסת המבוטח חזרה ארצה תאפשר לו לחזור לסביבתו הטבעית בקרב משפחתו, ומבחינת חברות הביטוח יעיל ונוח יותר לנהל את עלויות הכיסוי לפי המדיניות והביורוקרטיה הישראלית.

בעת רכישת פוליסה לנסיעות לחו”ל חשוב להיות כנה עם סוכן הביטוח שלך, ולדווח לו על כל בעיה רפואית שהיא. בין אם היא קיימת כיום או רק התרחשה בעבר וכבר אינה משפיעה עליך. סוכן הביטוח ידע להציע את הפוליסה המתאימה עבור הנוסע, שיכול להיות שמחירה יהיה גבוה יותר אך יכלול כיסוי מחמיר לאותן מחלות שהמבוטח ציין. למשל אסטמה, לחץ דם גבוה, מחלות לב. לדוגמא: תרמילאי שעבר ניתוח לב בילדותו, ולא ציין זאת בעת רכישת הפוליסה. במידה ובעת טיול במקום מרוחק ומנותק טכנולוגית הוא יתקשה להמשיך בהליכה בשל בעיה רפואית הקשורה בליבו, החילוץ ופינויו לבית חולים ייגבו בסופו של דבר מכיסוי הפרטי, למרות רכישת הפוליסה.

השתתפות עצמית לרוב השתתפות עצמית בהוצאות החילוץ והאשפוז נעה בין 
50-100 דולר. שיעור העלות תלוי בסיבת האשפוז ו/או החילוץ. יש חברות ביטוח שכלל לא גובות השתתפות עצמית.

חברות הביטוח דורשות לשמור את הקבלה המקורית ולהגיש אותה בטופס תביעה לחברת הביטוח עם חזרתך ארצה. ישנן חברות אשר מספקות כרטיס אשראי בינלאומי איתו ניתן לשלם וכתוצאה מכך לא ידרש מהמבוטח לאסוף קבלות ולהגיש תביעה לאחר מכן.

| 0-30 | מבוטח עד גיל 30 במצב רפואי בריא

עד 2 דולר ליום

| 30+ | מבוטח עד גיל 30 עם תוספת החמרה בשל מצב רפואי

כ-2.5 דולר ליום תוספת

| 30+ | מבוטח מעל גיל 30 במצב רפואי בריא:

3-4 דולר ליום

| 30+ | מבוטח מעל גיל 30 עם תוספת החמרה בשל מצב רפואי

כ-4 דולר ליום תוספת

| 70+ | מבוטח מעל גיל 70

עד 9 דולר ליום (כולל ההחמרה החמרה במצב רפואי קיים)

| 80+ | מבוטח מעל גיל 80 במצב רפואי בריא 

15-18 דולר ליום (כולל החמרה בשל מצב רפואי קיים)

 רכישת כיסוי לחילוץ ופינוי 

תוספת לפוליסה של 0.5-1 דולר ליום

 



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.