אושר בועדת העבודה והרווחה >> כ- 6,000 ניצולי שואה אשר עלו לאחר שנת 1953 יקבלו תוספת של כ- 1,200 ₪ בחודש 

 

 

FacebookTwitterLinkedinWhatsapp
חכ טלי פלוסקובחכ טלי פלוסקוב

קרן מרדכי 24/07/2016

ישרה ועדת העבודה והרווחה של הכנסת הצעת החוק של ח"כ טלי פלוסקוב (כולנו) אשר מגדילה את הקצבה שמקבלים ניצולי השואה שעלו לאחר 1 באוקטובר 1953 ואשר מקבלים הבטחת הכנסה. ח"כ פלוסקוב (כולנו) , יו"ר ועדת המשנה לקשישים בכנסת: " אני מתכוונת להביא את החוק לקריאה ראשונה כבר בשבוע הבא. הזמן הוא קריטי, כל יום נפטרים ניצולי שואה בעוני מחפיר. מדובר על תוספת של כ- 1,200 ₪ בחודש לאחת האוכלוסיות החלשות והעניות ביותר בחברה הישראלית".
 
רקע:
 
ישנן שתי אוכלוסיות עיקריות של ניצולי שואה:
 
ניצולי שואה שעלו לפני 1953: מדינת ישראל לקחה על עצמה אחריות שהיא תשלם לכל הניצולים 2200 שח מינימום בחודש וחוקקה את  חוק נכי רדיפות הנאצים, תשי"ז-1957  .אשר נותן קצבה לכל מי שעלה לארץ עד- 1 באוקטובר 1953 במידה ויש נכות גבוהה יותר יקבלו יותר לפי אחוזי נכות.

ניצולי שואה שעלו אחרי 1953: כ- 15,000 ניצולים שעלו לאחר 1953, ומקבלים גמלה של 320 יורו לפי קרן סעיף 2 (פעם ברבעון 960 יורו, 320 יורו בחודש- רנטה, תשלום לפי קרן סעיף 2). מתוכם ישנם כ- 6,000 ניצולי שואה אשר מקבלים גם השלמת הכנסה.
 
המצב עד היום:

ב-2014- הועבר בכנסת תיקון לחוק הטבות לניצולי השואה שמשווה את שתי הקבוצות כדי שכולם יקבלו מינימום של 2,200 ₪
הקבוצה של אחרי 1953- כיוון שקבוצה זו קיבלה 320 יורו בחודש- (רנטה, תשלום לפי קרן סעיף 2). המדינה רק השלימה לה  800 ₪  כהשלמה ל-2,200 ₪ בחודש כפי שקיבלו הניצולים שעלו לפני 1953 החל מקום המדינה ולמעשה ביטלה לה את השלמה ההכנסה.

הרציונל לחוק:

1.לפי ההסכם שנחתם עם ממשלת גרמניה לגבי תשלום רנטות לניצולים- התנאי לקבלת הרנטה מגרמניה היה שמדינת ישראל לא תכיר ברנטה כהכנסה אשר תגרום לקיזוז מתמיכות אחרות שמקבלים ניצולי השואה.

a.חוק הטבות לניצולי שואה שחוקק ב-2007, קבע כי 320 היורו לא יחשבו כהכנסה, אך בפועל החוק שחוקק (ובצדק) גרם לכך שהרנטה מגרמניה תחושב כהכנסה על ידי משרד האוצר.

2.התיקון שנעשה עכשיו- מתקן את החוק וקובע כי 320 היורו לא יחושבו כהכנסה לאלו שמקבלים השלמת הכנסה ובכך מגדיל את ההכנסה של אלו שעלו לאחר 1953.

a.רוב העולים האלו הם אנשים שעלו בשנות ה-90 והחלו לקבל א הקצבה רק לאחר עלייתם ארצה ולכן מדובר בעשיית צדק עם אלו שלא קיבלו כל השנים אף קצבה. מדובר באחת האוכלוסיות הקשישות והעניות ביותר.

ח"כ טלי פלוסקוב (כולנו): " אני מודה לחברי הוועדה על אישור החוק.  מדובר ב- 100 מליון ₪ שיוקצו לאחת המטרות המוצדקות ביותר- רווחת ניצולי השואה. אני מתכוונת להביא את החוק לקריאה ראשונה כבר בשבוע הקרוב. הזמן הוא קריטי, כל יום נפטרים ניצולי שואה בעוני מחפיר. הצעת החוק הזו תוסיף כ- 1,200 ₪ בחודש לאחת האוכלוסיות החלשות והעניות ביותר בחברה הישראלית. אני רוצה להודות לשר האוצר משה כחלון, שהקצה לכך את המשאבים הדרושים ולסגן שר האוצר יצחק כהן על התמיכה. אנחנו מתכוונים יחד לקדם את הצעת החוק עד לאישורה".
 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.