מגדל רשמה רווח כולל לאחר מס של כ- 20 מיליון ש"ח ברבעון השני של 2016 

סך הנכסים המנוהלים של הקבוצה עומד על כ- 217מיליארד ש"ח

 

 

FacebookTwitterLinkedinWhatsapp
יונל כהן מנכל מגדליונל כהן מנכל מגדל

עומר רגב 18/08/2016

מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים בע"מ פרסמה היום (ד') את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של 2016 ולמחצית הראשונה של השנה.

להלן עיקרי התוצאות:
  • הרווח הכולל לאחר מס, הסתכם ברבעון השני של שנת 2016 בכ- 20 מיליון ש"ח

  • מגדל רשמה הפרשה בסך של כ-118 מיליון ש"ח (לפני מס) בגין ירידת עקום הריבית, בעיקר בביטוח חיים, לאחר הקטנה בסך כ-154 מיליון ש"ח (לפני מס) כתוצאה מעדכון אומדן שיעורי מימוש גמלה 

  • במחצית הראשונה של שנת 2016, נרשם הפסד כולל (לאחר מס) של כ-475 מיליון ש"ח, לאחר הפרשות בגין ירידת עקום הריבית ופרסום תקנות הביטוח הלאומי בעקבות המלצות וועדת וינוגרד בסך כ-955 מיליון ש"ח (לפני מס)  יחד עם קיטון בהכנסות מהשקעות לעומת התקופה המקבילה אשתקד
במחצית הראשונה של 2016 ממשיכה מגדל בצמיחה בפרמיות ובדמי הגמולים ברוב תחומי פעילות הליבה:

  • בתחום ביטוח הבריאות, סכום הפרמיות שהורווחו ברוטו הסתכם בכ-565 מיליון ש"ח, גידול של כ- 15%לעומת התקופה המקבילה אשתקד

  • בתחום ביטוח כללי, סכום הפרמיות ברוטו הסתכם בכ-1,334 מיליון ש"ח, לא כולל רכישת תיק התביעות בביטוח כללי של אליהו בטוח, גידול של כ-14% לעומת התקופה המקבילה אשתקד 

  • בקרנות הפנסיה, סכום דמי הגמולים הסתכם בכ-2,988 מיליון ש"ח, גידול של כ-8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד

  • בביטוח חיים, סכום הפרמיות שהורווחו ברוטו כולל חוזי השקעה הסתכם בכ-3,862 מיליון ש"ח - יציבות בסכום הפרמיות השוטפות וקיטון בפרמיות החד פעמיות 

  • סך הנכסים המנוהלים של הקבוצה עומד על כ- 217מיליארד ש"ח

  • ההון העצמי של מגדל אחזקות (המיוחס לבעלי המניות של החברה) ליום30.6.2016 , עמד על כ-4.7 מיליארד ש"ח 

  • עודף ההון של מגדל ביטוח (עפ"י התקנות הקיימות) מעל להון הנדרש ליום30.6.2016 , עמד על כ-2.7 מיליארד ש"ח 

  • על פי תרגיל IQIS5 שביצעה מגדל ביטוח, בהתאם למשטר כושר הפירעון החדש SolvencyII שבכוונת האוצר ליישם, למגדל ביטוח חוסר בהון בהיקף של כ-3.1 מיליארד ש"ח לאחר הוראות מעבר, על בסיס תמהיל ההשקעות וההתחייבויות הביטוחיות ליום 31 בדצמבר 2015. 
תוצאות התרגיל מראות ירידה של כ-1.4 מיליארד ש"ח בחוסר בהון לעומת תרגיל IQIS4 המבוסס על תמהיל ההשקעות וההתחייבויות הביטוחיות ליום 31 בדצמבר 2014.

פעולות מגדל ביטוח לצמצום החוסר בהון, כגון הנפקות הון משני ושלישוני וצמצום סיכונים פיננסיים קוזזו במידה מסוימת, בין היתר, על ידי הגדלת דרישות הון בגין סיכונים ביטוחיים בעקבות פרסום הוראות הפיקוח לתרחישים ביטוחיים במסגרת ההנחיה לביצוע 5IQIS.

מגדל ביטוח פועלת לעמידה ביעדי ההון על פי משטר ההון החדש על ידי הרחבת בסיס ההון שלה והתאמת תמהיל ההשקעות. כמו כן קיימות למגדל ביטוח אפשרויות לצמצום סיכונים באמצעים נוספים כגון ביצוע פעולות גידור בתיק הנוסטרו, רכישת ביטוחי משנה ועוד. השימוש באמצעים כאמור, עלול להשפיע באופן מהותי על הרווחיות העתידית של מגדל ביטוח, והוא ייבחן בהתחשב במחירים החלופיים שישררו באותה עת, בתועלת הכלכלית שלהם אל מול החלופות הקיימות ובמידת הצורך.

פירוט אודות תוצאות פעילות רבעון שני לשנת 2016

ברבעון השני של השנה ("הרבעון המדווח") הרווח הכולל של הקבוצה הושפע בעיקרו מהתשואות שהושגו על ידי הקבוצה בשווקי ההון. מנגד החברה רשמה הפרשות בביטוח חיים בסך כולל של כ-100 מיליון ש"ח (לפני מס), הנובעות מגידול בהפרשות בסך כ-254 מיליון ש"ח (לפני מס) בעתודה המשלימה לגמלאות בשל ירידה של עקום הריבית חסרת הסיכון ובעקבות בחינת נאותות העתודות (LAT), לאחר הקטנה בסך של כ-154 מיליון ש"ח (לפני מס) כתוצאה מעדכון אומדן שיעורי מימוש גמלה. כמו כן החברה רשמה הפרשה בסך כ-18 מיליון ש"ח בביטוח כללי, המיוחסת בעיקרה לחלקה של מגדל בביטוח השיורי ("הפול") וכן נובעת מהתפתחות התיק, בעקבות עדכון ריבית ההיוון בשל תקנות הביטוח הלאומי. 

לעומת זאת, ברבעון המקביל אשתקד, הרווח הכולל של החברה נבע בעיקרו מקיטון בהפרשה בביטוח חיים בסך של כ-1,040 מיליון ש"ח (לפני מס) כתוצאה מעלייה בשיעורי הריבית לאורך עקום הריבית, זאת לאחר קיזוז סך של כ-192 מיליון ש"ח (לפני מס) בעקבות יישום חוזר הפיקוח בדבר נאותות העתודות (LAT). רווח זה קוזז בחלקו בשל הפסדים מהשקעות שרשמה הקבוצה אשר הושפעו בעיקרם מהירידה בשערי אגרות החוב.

ברבעון המדווח נרשמו רווחים מהשקעות  בסך של כ-1,787 מיליון ש"ח לעומת הפסדים מהשקעות בסך של כ-598 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, כאשר בתחום ביטוח חיים וחסכון ארוך טווח נרשמו רווחים מהשקעות בסך של כ-1,635 מיליון ש"ח לעומת הפסדים מהשקעות בסך כ-498 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, בתחום ביטוח בריאות נרשמו רווחים מהשקעות בסך של כ-36 מיליון ש"ח לעומת הפסדים מהשקעות בסך של כ-16 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, ובביטוח כללי הסתכמו הרווחים מהשקעות בסך של כ-59 מיליון ש"ח לעומת הפסדים מהשקעות בסך של כ-39 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. 

יש לציין כי חלק ניכר מההכנסות מהשקעות נזקפות לעתודות הביטוחיות ועל כן ההשפעה העיקרית על תוצאות החברה הינה במרווח הפיננסי הנוצר לאחר הזקיפה האמורה לעתודות הביטוחיות.

כתוצאה מן האמור לעיל, חלה עלייה ברבעון המדווח במרווח הפיננסי הכולל מהשקעות העומדות כנגד הפוליסות המבטיחות תשואה בביטוח חיים לעומת הרבעון המקביל אשתקד, בשל גידול בתשואות הריאליות שהושגו בהשקעות שאינן אגרות חוב מיועדות. 
בנוסף, בהכנסות הריאליות מהשקעות מתחום ביטוח כללי וביטוח בריאות ובהכנסות מהשקעות העומדות כנגד ההון חלה עלייה, בשל תשואות גבוהות יותר שהושגו על ידי הקבוצה ברבעון המדווח. 

ברבעון המדווח חלה עלייה במדד המחירים לצרכן שהסתכמה ב-0.5% לעומת עלייה של 1.1% ברבעון המקביל אשתקד. לשינויים באינפלציה השפעה על ההכנסות מהשקעות בגין הנכסים הצמודים למדד בתיקי הנוסטרו.

כמו כן, לאינפלציה השפעה על התאמת ההתחייבויות הביטוחיות וההתחייבויות הפיננסיות הצמודות למדד, והשפעה על דמי הניהול המשתנים אשר נגבים בפוליסות המשתתפות ברווחים שהונפקו עד שנת 2004 בעקבות ההשפעה על התשואה הריאלית המושגת בפוליסות אלו.

ברבעון המדווח החברה השיגה תשואה ריאלית חיובית בפוליסות המשתפות ברווחים ששווקו עד שנת 2004, אשר כיסתה את הפסדי ההשקעות שנצברו לחובת מרבית המבוטחים ברבעון הראשון של השנה, ורשמה דמי ניהול משתנים בסך של כ-30 מיליון ש"ח לפני מס. לעומת זאת ברבעון המקביל אשתקד, הופחתו חלק מדמי הניהול המשתנים בסך של כ 178 מיליון ש"ח (לפני מס) אשר נרשמו ברבעון הראשון של שנת 2015, בשל התשואה השלילית אשר הושגה ברבעון השני של שנת 2015. 

בביטוח חיים חלה עלייה ברווח מסיכון בשל קיטון בתביעות, ירידה בהוצאות הנהלה וכלליות וכן חלה עלייה מסוימת בדמי הניהול הקבועים בפוליסות המשתפות ברווחים בעקבות גידול בהיקף הנכסים המנוהלים.

בביטוח החיים חלה ברבעון המדווח ירידה בפרמיות לרבות תקבולים בגין חוזי השקעה, שנבעה בעיקרה מקיטון בפרמיות החד פעמיות בגין חוזי ביטוח ובתקבולים החד פעמיים בגין חוזי השקעה לעומת הרבעון המקביל אשתקד. 

בנוסף, בסך המכירות החדשות (ללא הגדלות) בתחום ביטוח חיים וחיסכון לטווח ארוך חלה ירידה קלה לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הירידה במכירות התרכזה בעיקרה במכירות הפנסיה ואילו במכירות תכניות ביטוח החיים חלה עלייה.

בענפי הפנסיה והגמל נמשכה מגמת העברות הכספים נטו לגופים מוסדיים אחרים, כאשר בפנסיה חל גידול בהעברות הכספים לעומת הרבעון המקביל אשתקד ואילו בגמל העברות הכספים נטו נותרו ברמה גבוהה אם כי חל קיטון בהם בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

בתחום ביטוח הבריאות, חלה הטבה בתוצאות החיתומיות שנבעה משיפור בתוצאות ביטוחי הקולקטיבים וביטוח תאונות אישיות. מנגד, חלה הרעה בתוצאות החיתומיות בענפי ביטוח סיעודי והוצאות רפואיות, לרבות השתלות, בשל גידול בתביעות וכן חלה עלייה בהוצאות. 

בתחום ביטוח כללי, נרשם הפסד חיתומי (ללא רווחי השקעה וללא עדכון העתודות בשל תקנות ביטוח לאומי) לעומת רווח חיתומי ברבעון המקביל אשתקד, בשל הרעה בביטוח רכב רכוש. 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.