אופק אגודה שיתופית לניהול הון >> הצעת חוק אגודות אשראי שאושרה היום היא תיקון היסטורי ובשורה למערכת הפיננסית בישראל 

 

 

FacebookTwitterLinkedinWhatsapp
עוד יהודה טלמון, יור אופקעוד יהודה טלמון, יור אופק

עידו אסייג 07/12/2016

 
הצעת חוק אגודות אשראי שאישרה היום ועדת הרפורמות בראשות ח"כ אלי כהן היא תיקון הסטורי לחוק הישראלי. מדובר בהצעת החוק המעגנת אפשרות ריאלית להקמת אגודות אשראי, ללא חסמים כלכליים ומשלבת עקרונות קואופרטיביים ומחויבויות ברורות לחברים, בדמות דרישות דמוקרטיות ושקיפות. אופק מברכת על החלטת הוועדה לאפשר לארגונים חברתיים, לעמותות ולאגודות שיתופיות להצטרף לאגודות אשראי בלא מיגבלת גודל.
 
עו"ד יפעת סולל, חברת הוועד המנהל: "אין לנו ספק כי אגודות האשראי צריכות להפוך ויהפכו לדרך הפעולה הפיננסית העיקרית של המגזר השלישי, יזכו לתמיכה סולידרית מצד אגודות שיתופיות גדולות וכמובן יתנו מענה למצוקה עמה מתמודדים משקי בית ועסקים קטנים מול הבנקים ממקסמי הרווחים".
 
עו"ד תום דרומי, מנכ"ל אופק: "אנו מלאי תקווה שהרגולטור ישלים במהירה את כינון הדרישות השונות כך שנוכל להציב כבר ב- 1 ביולי השנה חלופה אמיתית בשוק הפיננסי הישראלי."
 
עו"ד יהודה טלמון, יו"ר אופק: "הגענו אל המנוחה והנחלה. מעתה אנחנו צריכים לעבוד קשה ולהביא לכך שהחלום יקרום עור וגידים".

אודות אופק:

אופק הוקמה בשלהי 2012, כחלק מהתמורות שיצרה המחאה החברתית של קיץ 2011, על ידי שבעה יזמים חברתיים, ופעלה במשך כארבע שנים להתאמת הרגולציה הישראלית והתאמתה למקובל בעולם המערבי. בהתאם למודל האגודה, כל אדם יכול לרכוש מניית חברות אחת ולהפוך לשותף בבעלות על הבנק העתידי. בדרך לשינוי הרגולציה אופק גייסה 3,800 חברים, ומחזיקה בהון עצמי של כ-7 מיליון ₪. על אף התנגדות רבה ששיאה בדרישות הון עצמי חריגות של 75 מיליון ₪ להקמת הבנק, אופק פעלה אל מול מקבלי ההחלטות באינטנסיביות לשינוי החקיקה אשר תאפשר הקמת בנק קואופרטיבי ישראלי באופן מדורג: ראשית הקמת אגודת אשראי אשר תוכל לספק שירותים פיננסיים מקיפים, בדומה לבנק מסחרי, ותתפתח בהדרגה לבנק קואופרטיבי.בנוסף, כחלק מהתחלת הפעילות ומתוך רצון וכוונה לאפשר לציבור הישראלי להצטרף, האסיפה הכללית של אופק הפחיתה משמעותית את עלות רכישת מניית החבר  מ-3000 ₪ ל-1000 ₪, תוך שמירה על זכויות החברים הקיימים ומתן אפשרות למעין פיצול של זכויות המניה לשלוש מניות.

השירות הראשון שאופק מציעה לחבריה – הלוואות והשקעות חברתיות:

כחלק משיתוף הפעולה בין אופק לחברת 'טריא', אופק תאפשר לחבריה להשקיע כסף כאשר %100 מכספי ההשקעה ינותבו למימון פרויקטים חברתיים. מטרת אופק במהלך זה, מלבד הרצון לספק לחבריה אפשרות אטרקטיבית להשקעה חברתית, היא להנגיש שירותים פיננסיים ולהפוך אותם לשירותים חברתיים המקדמים שינוי חברתי. למשל, ההשקעות מיועדות למתן אשראי לקידום מטרות חברתיות כדוגמת פיתוח עסקי, השכלה גבוהה, הנגשת שירותים רפואיים ועוד. בנוסף, המסגרת הקהילתית  מאפשרת להפחית את סיכוני האשראי, הן בזכות השייכות והסולידריות המקומית והן בזכות ערבויות שהקהילות עצמן יעמידו.

חברי אופק צפויים להרוויח תשואה שנתית ממוצעת של כ-4-5% על השקעתם.

ההלוואות לחברי הקהילות יינתנו בטווח ריביות של 3.5%-7%, שהינם נמוכים משמעותית לעומת האלטרנטיבית הקיימות כיום לגופים אלה. חברי אופק שירצו לקחת הלוואה במסגרת השירות יוכלו לעשות זאת בריבית קבועה של 3.5% בלבד, וזאת בזכות כרית בטחון שאופק העמידה. תנאים אלו יהיו תקפים להלוואות עד 50 אלף ₪, לשלוש שנים ובכפוף לעמידה בתנאי החיתום וליכולת ההחזר.
 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.