משה אשר מנכ"ל רשות המיסים >> בנובמבר צפוי רה"מ לחתום על אמנת מס עם בריטניה 

"אנשים קונים רולקס ודירות ורושמים אותם על החברה; אנו עדיין רואים המון שימוש לרעה בחוקי המס"

 

 

FacebookTwitterLinkedinWhatsapp
משה אשר מנכל רשות המיסיםמשה אשר מנכל רשות המיסים

עידו אסייג 22/06/2017

מנהל רשות המסים דיבר הבוקר בכנס STEP שעוסק במיסוי עזבונות ונאמנויות ונערך בשיתוף משרד הרצוג פוקס נאמן >> מתריע: "בקרוב נאלץ בעלי חברות שצברו סכומי כסף ולא עשו איתם כלום, לחלק דיבידנד בכוח" >> חושף: "אנו בדיאלוג עם כמה חברות טכנולוגיה שמעוניינות להביא לישראל מיליארדי דולרים"

הבוקר נפתח בתל אביב כנס STEP הבינלאומי לשנת 2017. את הכנס, אשר עוסק בניהול הון פרטי ומשפחתי עזבונות ונאמנויות, פתח עו"ד מאיר לינזן, השותף המנהל של משרד הרצוג פוקס נאמן. הדובר הראשון היה מנהל רשות המסים, משה אשר, אשר סקר את הנושאים העיקריים בהם עוסקת הרשות באחרונה. במסגרת זו ציין אשר כי "רשויות החוק בשוויץ שוקדות כעת על חקיקה במסגרתה תחתם אמנה לחילופי מידע עם 41 מדינות וביניהן ישראל". עוד ציין אשר כי "אמנת המס עם בריטניה נמצאת בניסוחים האחרונים וראש הממשלה צפוי לחתום על האמנה בביקור המתוכנן לנובמבר".

אשר פתח את דבריו כשאמר כי "עד כה, גבתה רשות המסים 3.5 מיליארד שקלים יותר מאומדן הגבייה שלה, וזאת מבלי להחשיב את עסקת מובילאיי שטרם דווחה".

עו"ד מאיר לינזן, יו"ר סטפ ישראל ושותף מנהל וראש מחלקת מיסים בהרצוג פוקס נאמן, ציין כי "מבצע תוכנית הגילוי מרצון היה מוצלח מאוד אך כרגע אין למעשה לרשות המיסים כלי מתאים בעניין הסדרת המס". עוד אמר כי "לאחרונה אנו עדים לקמפיין לשלילת הלגיטימיות של עולים חדשים ותושבים חוזרים בעלי ממון, וחבל שמדינת ישראל לא משכילה לקלוט בעלי הון". 

משה אשר התייחס לדבריו של לינזן; בעניין הגילוי מרצון אמר כי "ההליך אכן היה מוצלח ובמסגרתו התקבלו למעלה מ-7400 בקשות שונות. כרגע אכן אין סמכות לרשות המיסים מטעם משרד המשפטים למנוע הליכים פליליים, אך בימים אלה ממש מתגבש נוהל מחודש ואנו מקווים שנוכל להציגו בשבועות הקרובים". בעניין העולים בעלי ההון ציין אשר כי הוא אינו מסכים עם הטענה של לינזן, וציין כי המדיניות של הטבות המס ואי-הדיווח למשך 10 שנים תוחמר בעתיד, לכל הפחות בנושא האי-דיווח במסגרתו "שוכחים" העולים החדשים לדווח על פעילות שנעשית בישראל.

עו"ד פנחס רובין, ראש משרד גורניצקי ושות', התייחס לשחיקת הסודיות ואמר כי "מטוטלת הסודיות, תחילתה בהקפדה יתרה בדין הישראלי ולא רק, על סודיות המס עד כדי כך שהמתדיינים בבתי המשפט מתדיינים ללא חשיפת פרטיהם. סודיות זו נשחקת בצורה דרמטית ובמדרון תלול, ולא ירחק היום שלא יוותר ממנה דבר". 

אשר, התייחס גם לתיקוני המס בחוק ההסדרים לשנים 2017-2018: "בחוק האחרון הורדנו את מס החברות כדי לעודד צמיחה, להגדיל תעסוקה והשקעה במפעלים וכדי לשפר את התל"ג במשק". למרות זאת, הסביר אשר, "אנו עדיין רואים הרבה שימוש לרעה בחקיקת המס. אנשים קונים שעוני רולקס ורושמים אותו בדו"ח של החברה שלהם. מעניין האם שילמו עליו פחת?".

בהמשך דבריו התייחס אשר לחלוקת דיבידנד "בכוח". לדבריו, "ישנן המון חברות שצברו סכומי כסף אדירים, מיליונים רבים, שאינם מושקעים, למעט בפיננסים. עם כל הכבוד להשקעה בפיננסים, אלה לא כספים שמפתחים את העסק או את הצמיחה. אלה כספים שצריכים להיות מחולקים כ'דיבידנד בכוח'. בימים הקרובים נתחיל לעבור על התיקים האלו כדי שבמקרים הקיצוניים נורה לפקידי השומה להוציא שומות. זה אמנם נראה כמו התערבות במהלך העסקים של החברה, אבל כשתראו את התיקים האלו - אתם תבינו. 

יש שם למשל פירמה של אנשים שעוסקים במקצועות חופשיים. היא הכניסה מיליוני שקלים בשנה ויש לה רק 2-3 עובדים. היא שילמה מס חברות, אבל משהו בהתפתחות הטבעית של החברה לא סביר. חמש שנים היא לא עושה כלום ולא מחלקת דיבידנדים. אלה המקרים שבהם אנו נחייב לחלק דיבידנד. בסופו של דבר אנו רוצים שכולם ישלמו את אותו מס שיוויני". 

עוד בהקשר זה ציין אשר כי "עד ה-.30.9 אנו מאפשרים לכל בעלי השליטה בחברה מכל סוג שהוא לחלק את כל העודפים שלה, לצורך סגירת יתרות בעלים, בתים, לחלק הכל, ב-25% מס סופי ללא תשלום מס יסף. זה הנחה מ-33% ל-25%. תעשו שימוש בהטבה הזו. יש הרבה עו"ד ורו"ח שכבר אמרו לנו שיעשו שימוש בהטבה הזו".

בהתייחס למס ריבוי דירות אמר אשר כי "בישראל יש פחות דירות מאשר הגידול הטבעי בדרישה לדירות. לייצר דירות לוקח המון זמן. תכנון, עובדים, אמצעי ייצור. שר האוצר עושה המון כדי לייצר את ההיצע הזה, אבל זה עדיין לא מספיק. יש אנשים שרכשו המון דירות כחלופה לפנסיה. אני  לא אומר שזה לא לגיטימי, אבל בעת הזו - בה יש אנשים שאין להם דירות כלל - זה בעייתי. לכן יצאה החקיקה של מס ריבוי דירות. יש טענות נגד הליך החקיקה שנטען כי היה לא סדור ולא תקין. זה נדון כרגע בבג"ץ ובינתיים אנו דוחים את היישום שלו, אך ככל שהחוק יופעל, ההיערכות המחשובית כבר נעשתה ואנו מוכנים".

בנוגע למיסוי חברות טכנולוגיה אמר אשר "אנו דואגים לחזק את הצמיחה האמיתית והמשמעותית בישראל – ענף ההיי-טק בישראל. לפי נוסחת ה-BEPS, אם יש לכם קניין מכירות בישראל, אבל המחקר והפיתוח לא נעשה בארץ – לא תוכלו לקבל הטבות מיוחדות. לכן, היום חברות רבות בוחנות איפה כדי למקם את ה-IP שלהן בעולם. בימים אלה אנו בדיאלוג עם חברות ענק שרוצות להביא לישראל מחקר ופיתוח ומיליארדי דולרים רבים. אנו מקווים שזה יבשיל וירים תרומה משמעותית למשק בישראל". 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.